BeogradKulturaLazarevacVesti

Otvaranjem izložbe Aide Camović počinje nova izlagačka sezona Moderne galerije

Mоderna galeriјa Centra za kulturu Lazarevac zapоčinјe svојu izlagačku sezоnu 2024. gоdine оtvaranјem izlоžbe slika mlade umetnice Аide Camоvić, u petak, 9. februara u 18.00 časоva. Umetnica će se predstaviti ciklusоm radоva sa dоminiraјućim mоtivоm enteriјera, kојe umetnica prepоznaјe kaо svојevrsne lične pоrtrete. Tokom ove godine svoje radove kroz različite vidove umetnosti predstaviće još sedam umetnika, a biće otvorena i izlоžba srоdne instituciјe kulture. Ove godine podruženo je i vreme trajanja izložbe, kaže Darinka Stanojević, kustos Moderne galerije i dodaje da će posetioce od ove sezone izložbe svih autora moći da pogledaju mesec dana.

Moderna galerija Centra za kulturu u Lazarevcu otvara svoju izlagačku sezonu 2024. godine predstavljajući rad mlade umetnice Aide Camović. Otvaranje izložbe planirano je za petak, 9. februara u 18:00 časova. Ova talentovana umetnica će predstaviti svoj ciklus radova u kojima dominira motiv enterijera, koje ona prepoznaje kao svojevrsne lične portrete.

Osim Aide Camović, tokom ove godine Moderna Galerija će predstaviti radove još sedam umetnika kroz različite forme umetnosti. Takođe, biće organizovana i izložba srodne institucije kulture. Svoje radove predstaviće Ivana Ranisavljević, Tatjana Karavelić, Vladimir Kovač, Nevena Milovanović i Marija Šavija.

Darinka Stanojević, kustos Moderne Galerije, ističe da je ove godine uvedena nova praksa vezana za trajanje izložbi. Posetioci će imati priliku da uživaju u radovima svih autora tokom mesec dana, što omogućava dublji uvid u umetnička dela i doprinosi širenju kulturne svesti.

Tokom godine biće organozovana i kustoska vođenja svih izložbi kao i radionice za najmlađe na temu samih izložbi, ali i kreativne radionice sa decom iz vrtića, škola iz Lazarevca, kao i korisnicima Dnevnog boravka za decu i omladinu sa poteškoćama u razvoju, koje vodi akademski vajar Dušan Rajšić.

Manifestacija „Noć muzeja“ i „Muzeji za 10“ u Modernu galeriju ove godine dovode Marka Crnobrnju, profesora na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, koji kroz skulpture od drveta i keramike, donosi svoje promišljanje o svetu odrastanja i dece, izazovima u vaspitanju…

U okviru manifestacije „Lepini dani“ u septembru mesecu očekuje se gostovanje manifestacije „Bijenale minijature“ Kulturnog centra iz Gornjeg Milanovca.

Za Decembarski likovni salon i ove godine priprema se izložba lokalnih umetnika, kao kruna rada Moderne galerije, koja je jedna od najposećenijih izložbi u ovoj ustanovi kulture.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA