BeogradSport

Otvoren 50. osmomartovski šahovski turnir

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović otvorio je u Starom dvoru jubilarno, 50. izdanje Međunarodnog velemajstorskog osmomartovskog turnira šahistkinja. Turnir organizuje Šahovski savez Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine grada i uz podršku Gradskog centra za fizičku kulturu, hotela „Slavija” i Šahovskog saveza Srbije, a traje od 3. do 13. marta.

Otvoren 50. osmomartovski šahovski turnir

Jubilarni 50.  Međunarodni velemajstorski osmomartovski turnir šahistkinja počeo je simultankom na 50 tabli, gde su naše najbolje šahistkinje igrale protiv devojčica koje se nalaze na samom početku druženja sa ovom drevnom igrom.

Andreja Mladenović je podsetio na dugu šahovsku tradiciju Beograda i poručio da mu je izuzetno drago što ima priliku da pozdravi zvanice i učesnice u ime Grada Beograda.

Otvoren 50. osmomartovski šahovski turnir

Predsednik Skupštine Šahovskog saveza Srbije Darko Božić pozdravio je prisutne u ime Organizacionog odbora turnira. Božić je Andreji Mladenoviću i direktoru Gradskog centra za fizičku kulturu Nebojši Stojanoviću uručio priznanja za doprinos u organizaciji ove manifestacije.

Proslavljena srpska šahistkinja Alisa Marić istakla je da je Osmomartovski turnir veoma značajan za razvoj srpskog ženskog šaha, dok je Milunka Lazarević izrazila mišljenje da naše šahistkinje nisu uspele da ponove uspehe iz godina kada je počeo da se održava turnir.

Događaju je prisustvovao član Gradskog veća Radenko Durković, kao i Jan Lundin, ambasador Švedske u Srbiji, inače član Šahovskog kluba „Radnički”, prvi sekretar Ambasade Francuske Maksim Reno i Aleksej Morozov, ataše za kulturu Ambasade Rusije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA