BeogradLazarevacVesti

Škola pčelarstva u Lazarevcu

U Biblioteci “Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu u utorak 13. marta održaće se prvo predavanje u  okviru prolećne škole pčelarstva namenjene početnicima. Ovo je šesta sezona u kojoj se sprovodi pomenuta aktivnost i ukupno deveti ciklus organizovanja obuke. Škola za pčelare početnike završava se 8. maja dodelom sertifikata a obuku vodi instruktor dipl. inženjer Goran Čakardić.

Škola pčelarstva u Lazarevcu

Teoretska predavanja biće organizovana u lazarevačkoj biblioteci, dok će se praktična nastava realizovati na malim pčelinjacima. Dobri rezultati iz prethodnih sezona i velika zainteresovanost novih polaznika najbolji su pokazatelj postojanja ovog tipa škola za početnik u pčelarstvu.

Škola pčelarstva u Lazarevcu

Praktični deo obuke se odvija na malim pčelinjacima, najčešće u vasništvu samih polaznika. Obaveza polaznika biće da  sami donesu zaštitnu opremu. Na praktičnoj nastavi se demonstriraju svi osnovni apitehnički postupci, od vađenja prvog rama iz košnice, do prepoznavanja bolesti pčela.

Tokom trajanja škole, polaznici će moći da steknu osnovno znanje o bavljenju ovom vrstom posla, koja je u poslednjih nekoliko godina jako popularna u opštini Lazarevac. Teoretska nastava ove škole biće organozovana još 20. i 27. marta, a u aprilu 10g, 17og  i 24g aprila u terminu od 17 do 19 časova u lazarevačkoj biblioteci. Praktična nastava je 3. aprila i 1.maja. Dodela sertifikata je 8. maja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA