Otvoren 8. Pozorišni Ringišpil i 22. Festić- večeras od 18h predstava „Strahinja“

Od 1. do 4. novembra u Prvom prigradskom pozorištu – Puls teatru Lazarevac se održava festival pozorišnih predstava za decu – 8. Pozorišni Ringišpil i 22. Festić. Juče je festival otvorilo Pozorište za decu i mlade Kragujevac, sa predstavom „Životinjske priče“. Kao i svake godine, publika ocenjuje pogledane predstave i na kraju festivala se proglašava najbolja. Ulaz na sve predstave je slobodan.
Foto/Puls teatar
Foto/Puls teatar
Večeras od 18 časova je pozorišna predstava „Strahinja“, Puls teatra Lazarevac, koja je nastala u koprodukciji sa produkcijom „Gamba“ iz Beograda i „Inovadora“ iz Stokholma. Drama „Strahinja“, koju je napisao Željko Hubač, zasniva se na popularnom romanu Jasminke Petrović „Ovo je najstrašniji dan u mom životu“. Predstavu je režirala Šeri Sabel Strandmark. Predstava „Strahinja“ takođe je učesnica 4. Festivala ASITEŽ-a Srbije, koji se održava od 2. do 6. novembra na scenama  Malog pozorišta „Duško Radović“ koji je i ove godine domaćin, Puls tetara u Lazarevcu, Pozorišta lutaka Pinokio i Bitef teatra.
Foto/Puls teatar
Foto/Puls teatar
Trećeg dana festivala na repertoaru je predstava „Dečak i mesec“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, a poslednjeg dana „Bajka o čarobnom kamenu“ Malog pozorišta „Duško Radović“.
Foto/Puls teatar
Foto/Puls teatar
image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Otvoren 8. Pozorišni Ringišpil i 22. Festić- večeras od 18h predstava „Strahinja“

  • 2. novembra 2022. at 21:35
    Permalink

    Užas da li je moguće da je Lazarevac ovo sebi dozvolio da na 22 festiću izađe sa predstavom Strahinja onaj ko je gledao razumeće predstava za decu koja govori o ludoj porodici u kojoj se šale sa tim da je majka bolesna i ima rak da dečak ne uspeva da se ubije da pije i da ga komšije osuđuju da se drogira i sve je to kao smešno i još gore stvari da li je moguće da su ovim predstavili Lazarevac a opravdanje je da predstava nije za decu nego za tinejdžere što je po meni još gore a bilo bi lepo da se i drugi roditelji oglase

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA