BeogradVesti

Otvoren objekat u Ovči za decu ometenu u razvoju

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je u Ovči novi objekat Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

Gradonačelnik je tom prilikom posetio i porodicu Đukić, koja je nedavno useljena u kompleks zgrada namenjen za izbegla lica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u okviru kojeg se nalazi i novi objekat centra. Događaju je prisustvovala sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Otvoren objekat u Ovči za decu ometenu u razvoju
Siniša Mali

Mali je poručio da će otvaranje novog objekta mnogo značiti deci i roditeljima sa leve obale Dunava, a ujedno najavio otvaranje još jednog dnevnog centra u Sopotu. On je istakao da je novi objekat površine 350 kvadratnih metara i kapaciteta 30 korisnika.

Otvoren objekat u Ovči za decu ometenu u razvoju
Foto / Beo info

On je dodao da je otvaranje novog objekta Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju primer odgovorne socijalne politike.

Ovo je 15. objekat centra, a početkom sledećeg meseca otvorićemo i šesnaesti, koji će se nalaziti u Sopotu. Naša je želja da svoj deci i omladini sa smetnjama u razvoju, kao i njihovim roditeljima omogućimo što lakše funkcionisanje – dodao je gradonačelnik.

Otvoren objekat u Ovči za decu ometenu u razvoju
Foto / Beo info

Mali je naglasio da su infrastrukturni radovi izuzetno važni, ali da smo Beograd promenili nabolje onoliko koliko smo pomogli najugroženijim kategorijama stanovništva. On je zahvalio svima koji su učestvovali u izgradnji ovog objekta i podsetio da se trenutno renovira Prihvatilište za decu koje će biti završeno do septembra. Uskoro ćemo rekonstruisati i Prihvatilište za odrasle, naveo je Mali, budući da će projekat biti gotov u narednih nekoliko nedelja.

Otvoren objekat u Ovči za decu ometenu u razvoju
Foto / Beo info

Direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Petar Jordanov zahvalio je Gradu Beogradu i gradonačelniku, ali i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu koji je obezbedio vozilo za kombi-prevoz.

Korisnicima je na raspolaganju stručno osoblje i saradnici, a strategija širenja mreže dnevnih boravaka se pokazala kao prava stvar. Usluga socijalne zaštite takođe može da bude „spuštena” na lokalni nivo i to je ono čemu težimo, kako bi svaki građanin Beograda rešavao sve probleme praktično u komšiluku – rekao je Jordanov

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA