BeogradVesti

Vodostaji u Beogradu pod kontrolom

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i gradski menadžer Goran Vesić obišli su potez kod Kule Nebojša i poručili da je situacija na vodostajima u Beogradu pod kontrolom. Oni su najavili da će sutra samo u tom delu, u dužini od 350 metara, biti uvedena vanredna odbrana od poplava, a kako su objasnili, to je najkritičnija i najniža tačka na teritoriji grada.
Vodostaji u Beogradu pod kontrolom
Foto / Beoinfo

Mladenović je podsetio da su „Srbijavode” na predlog „Beogradvoda” na tom delu već uvele redovnu odbranu od poplava, te da je na još jednoj tački, u Skeli kod Obrenovca uvedena redovna odbrana od poplava.

Pratimo vodostaje, naveo je Mladenović, i apelovao na sugrađane da na potezu kod Kule Nebojša ne parkiraju vozila. Mi ćemo ovde uvesti i vanrednu odbranu, biće zabranjen ulazak vozilima, tako da će biti postavljene pregrade na prolazu. To nije neuobičajeno i za ovo doba godine, ali i za ove vodostaje.

Redovna odbrana od poplava je na 500 centimetara, a vanredna na 600. „Beogradvode” su potpuno pripravne na ovom potezu, a prate se i kritične tačke na vodotokovima drugog reda – naglasio je Mladenović i dodao da se ne očekuju veći problemi u narednih sedam do deset dana.

Vodostaji u Beogradu pod kontrolom
Goran Vesić

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je situacija pod kontrolom, da će na delu od 350 metara kod Kule Nebojša sutra biti uvedena vanredna odbrana od poplava, a da će na celoj teritoriji grada biti uvedena redovna odbrana od poplava. On je podsetio da su prošle godine kritične tačke bile i kod Sava promenade i Ade Ciganlije.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd vodi računa i o vodotokovima drugog reda. Sve reke su pod kontrolom, kanali su prazni, a „Beogradvode” redovno kontrolišu potoke i reke.

Goran Vesić je apelovao na medije da ne prenose senzacionalističke vesti kada su u pitanju poplave i ponovio da ne postoji nikakva opasnost po građane.

Ono što će se videti na tački kod Kule Nebojša u narednih nekoliko dana ne odnosi se na druge delove grada, naveo je Vesić, i ponovio da je ta tačka najniža i najkritičnija na teritoriji grada. Nadam se, dodao je Vesić, da će ovaj problem u budućnosti biti rešen.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA