Otvoren rekonstruisani Muzej Mladenovca

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić i predsednik Opštine Mladenovac Vladan Glišić svečno su otvorili rekonstruisani Muzej Mladenovca.

Vesić je podsetio da Muzej nije radio skoro 10 godina i da Mladenovac nije mogao da dobije lepši poklon na dan svoje opštine.

Muzej u Mladenovcu, istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, nažalost nije ni prvi ni poslednji muzej u našoj zemlji koji nije radio 10 godina, i podsetio da isto toliko ili duže nisu radili ni Narodni muzej, ni Muzej savremene umetnosti.

Otvaranje-muzeja

Mi smo veoma ponosni na ovu investciju koju je inicirao Grad Beograd i Muzej grada Beograda u koju je uloženo oko 30 miliona dinara – istakao je Vesić i zahvalio se Ministarstvu privrede na podršci.

Veoma je važno, kako je istakao, da stanovnici Mladenovca, a posebno mladi mogu da vide izložbe, poput današnje „Ćilim”, i dodao da se na taj način podiže kvalitet života njenih građana.

Otvaranje muzeja u Mladenovcu je posebno značajno jer Grad Beograd time pokazuje da ne brine samo o velikim muzejima. Prošle godine, 20. oktobra otvoren je Muzej savremene umetnosti, a ove godine, na Vidovdan otvoren je Narodni muzej. Dok današnjim otvaranjem muzeja u Mladenovcu pokazujemo da su za nas svi delovi Beograda jednaki – ukazao je zamenik gradonačelnika.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja Muzeja Mladenovca koji je, kako je istakao, veoma važna ustanova za tu opštinu.

Muzej Mladenovca predstavlja ličnu kartu naše opštine i siguran sam da će ovo biti najlepša ustanova i centar kulturnog i društvenog okupljanja – rekao je Glišić.

On je podsetio da se u Mladenovcu mnogo toga radi, gradi, renovira i asfaltira, a između ostalog je u toku je rekonstrukcija Srednje tehničke škole, čija je vrednost radova viša od 60 miliona dinara i koju finansira Grad Beograd.

Povodom otvaranja Muzeja Mladenovca, priređena je izložba „Ćilim” koju čini 25 reprezentativnih primeraka ćilima iz zbirke Muzeja Mladenovca i osam pozajmljenih iz privatnih kolekcija. Raskošni ćilimi, različiti po stilu, funkciji i tehničkim karakteristikama, izrađivani su od kraja 19. do sedeamdesetih godina 20.veka.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA