KulturaLazarevacVesti

Otvorena 48. izložba Ateljea „Sezan“

 

U izložbenom delu  biblioteke „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu otvorena je 48. grupna izložba polaznika likovnog ateljea „Sezan“. Svoje radove izložila su 63 polaznika ovog ateljea koji vodi profesor likovne kulture Vladimir Petrović.

Izložba Ateljea Sezan

Tradicionalno, Likovni atelje „Sezan“ dva puta godišnje u biblioteci svojim sugrađanima predstavlja radove koje su polaznici stvarali u prethodnom periodu. Zbog pandemije koronavirusa, ovo je ujedno i prva izložba u 2021. godini. Na izložbi su prikazana dela đaka osnovnih i srednjih škola. Na slikama preovlađuju razni motivi – pejzaž, portret, mrtva priroda, kolaž, kostimi i skulpture, izjavio je profesor likovne kulture Vladimir Petrović.

Izložba Ateljea Sezan

Pandemija koronavirusa je uticala na rad likovnog ateljea „Sezan“. Prema rečima Vladimira Petrovića beleži se nešto slabija poseta dece.

Jedan od osnivača likovnog ateljea „Sezan“ Zoran Erić pohvalio je izložbu, i naglasio da je svaka nova postavka bolja od one prethodne.

Izložba Ateljea Sezan

Likovni atelje „Sezan“ je tradicionalni saradnik biblioteke „Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca, koja je objavila pre nekoliko godina i knjigu o njihovom radu. Ovaj put je, zbog pogoršane epidemijske situacije, broj posetilaca manji, izjavila je Milica Matijević.

Izložbu radova polaznika Ateljea „Sezan“ Lazarevčani će u biblioteci „Dimitrije Tucović“ moći da pogledaju do 28. avgusta.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA