BeogradKulturaLazarevacVesti

Otvorena 53. grupna izložba polaznika ateljea „Sezan“

Grupna izložba polaznika likovnog ateljea ”Sezan” po 53. put je otvorena u lazarevačkoj biblioteci. Na izložbi su predstavljeni radovi 45 polaznika, pretežno učenika nižih razreda. Na radovima mladih umetnika vidljiv je talenat, kreativnost i maštovitost, kao i različite tehnike i pristupi koji su korišćeni u izradi radova. Izložba je otvorena do 15. februara.

Grupna izložba polaznika likovnog ateljea „Sezan“ i ove godine okupila je kako umetnike, tako i veliki broj posetilaca koji su uživali u maštovitim, kreativnim i nadahnutim radovima 45 polaznika. Njihov trud i rad vidljiv je na svim delima a njihov profesor, Vladimir Petrović, kaže da pored toga što se za umetnost treba roditi, isto toliko se treba i boriti. I ova deca to zaista i rade. U eri savremenih tehnologija i loših sadržaja koji nam se svakodnevno plasiraju, oni su izabrali da svoju kreativnost, promišljanja i emocije, prikažu kroz umetnost.

Pored talenta, koji je u ovom vidu umetnosti svakako jedan plus više, neophodan i poželjan je i vredan uporan rad, neodustaljanje i volja, koja je po rečima profesora Petrovića možda i najvažnija kada se kreće u ovu školu. Potreba ovih mladih umetnika da uvek odu korak više i nauče nesto novo, je ono što ih izdvaja od drugih.

Učitelj je ponosan na svoje polaznike a oni presrećni jer imaju priliku da pokažu šta su to naučili kroz časove crtanja. Neki od njih u atelje „Sezan“ dolaze iz drugih opština, željni uvek časa više.

Izložba polaznika „Sezan“ jos jednom nas je uverila da ima još uvek mladih ljudi koji su umesto da vreme utroše na internet i raznim drugim sadržajima, izabrali umetnost kroz koju kominiciraju sa okolinom i čak na nekim delima pokušavaju da nam ukažu na problem sa kojima se svakodnevno susrećemo. Različite tehnike, pristupi, boje i stilovi su ono što krasi ova umetnička dela, koja u holu biblioteke možete pogledati sve do 15. februara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA