LajkovacVestiZdravlje

Otvorena ambulanta u Bogovađi

U MZ Bogovađa otvorena je ambulanta, rekonstruisana sredstvima EU u okviru projekta “Otvorena zajednica, uspešna zajednica“. Pored kompletne rekonstrukcije objekta ambulante sredstvima organizacije UNDP obezbeđen je rad medicinske ekipe i nabavljeno sanitetsko vozilo za potrebe ove zdravstvene stanice. Ambulanta će raditi svakog dana od 7 do 14 časova.

Otvorena ambulanta u Bogovađi

Zdravstvene usluge u ambulanti mesne zajednice Bogovađa zatraži u proseku preko 20 pacijenata kako lokalnih stanovnika tako i tražioci azila iz prihvatnog centra u Bogovađi. Rekonstrukcijom ovog objekta stvoreni su bolji uslovi za rad i omogućeno nesmetano funkcionisanje dežurne medicinske ekipe.

Nevladina organizacija UNDP je finansirala kupovinu sanitetskog vozila za urgentna stanja ali i rad celog medicinskog tima u ambulanti.

Saradnja lajkovačkog Doma zdravlja i nevladine organizacije UNDP odvija se i u vidu finansiranja rada medicinskih radnika.

Direktorka Doma zdravlja Lajkovac Ljiljana Molerović izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatima pre svega kada su terenske ambulante u pitanju i naglasila da sve osim ambulante u Vračeviću rade puno radno vreme svim radnim danima, a subotom po dva sata.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA