BeogradLazarevacVesti

Javni poziv za subvencionisanje u oblasti pčelarstva

GO Lazarevac raspisuje Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti pčelarstva za kupovinu košnica sa pripadajućim rojevima. Za ovu namenu, iz budžeta opštine, izdvojeno je milion dinara.
Javni poziv za subvencionisanje u oblasti pčelarstva
Nenad Bačanac

Pčelarstvo je jedna od najrazvijenih grana privrede u Lazarevcu a odlučili smo da ovaj Javni poziv bude prvenstveno upućen mladim ljudima, rekao je Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu. Učešće opštine je 80 odsto, dok će mladi poljoprivredni proizvođači morati da izdvoje 2000 dinara po košnici.

Javni poziv za subvencionisanje u oblasti pčelarstva

Ovo je još jedna akcija u cilju pospešivanja razvoja pčelarstva, posebno start up programa koji su namenjeni mlađim pčelarima. U ponedeljak 26. februara biće raspisan Javni poziv a jedini uslov za konkurisanje su da pčelari imaju od nula do 15 košnica. Konkurs je namenjen prvenstveno mladim pčearima a opština je izdvojila milion dinara iz budžeta za pomoć mladim pčelarima.

Javni poziv za subvencionisanje u oblasti pčelarstva

Svako poljoprivredno gazdinstvo imaće pravo da aplicira na pet košnica. Učešće opštine je 80 odsto, dok će pčelari imati obavezu da ulože dve hiljade po košnici. Podsticajna sredstva su obezbeđena za oko 20 pčelara.

Javni poziv raspisuje se u ponedeljak 26. februara. Iz GO Lazarevac pozivaju mlade ljude koji se već bave, ili žele da se oprobaju u pčelarstvu, da posete Kancelariju za poljoprivredu, koja se nalazi u zgradi socijalnog u glavnoj ulici, i tamo pribave svu potrebnu dokumentaciju za ovaj javni poziv.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA