Otvorena izložba Azre Sarač i Rade Mladenović u lazarevačkoj biblioteci

Na inicijativu poznatog lazarevačkog akademskog vajara Dušana Rajšića, Rada Mladenović i Azra Sarač oslikavale su radove kao omaž Eksonu Poloku. Radovi su izloženi u Biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu 4. aprila, a svi zainteresovani građani moći će da je pogledaju do 14. aprila. Ova postavka ima za cilj da skrene pažnju na osobe sa hendikepom i na koji način da više cenimo njihovu plemenitost i dobrotu.

Izložba autorki Rade Mladenović i Azre Sarač otvorena je u Biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu. Autorke su zahvalile akademskom vajaru Dušanu Rajšiću koji im je bio velika podrška, i uz čiju pomoć je ova izložba ugledala svetlost dana. Izložba je posvećena svim osetljivim grupama, sa naglaskom na slepe i slabovide, istakla je Rada Mladenović. Azra Sarač kazala je za rtv Gem da joj je ovo druga po redu izložba, i da je jako zadovoljna istaknutim radovima. Dodala je da u pripremi izložba sa vaskršnjim motivima.

Rada Mladenović istakla je da su dela nastala različitim tehnikama među kojima su tempere i akvarel boje. Rada i njena prijateljica Azra ove crteže radile su isključivo prstima i to zajedno na jednom papiru.

Izložbu ove dve umetnice posetioci lazarevačke biblioteke će moći da pogledaju do 14. aprila.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA