BeogradKulturaLazarevacVesti

Otvorena izložba fotografija „To je bilo neko lepše i srećnije vreme“

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac otvorena je izložba fotografija „To je bilo neko lepše i srećnije vreme“ i promovisana istoimena fotomonografija autora Dragana Teodorovića Zeka. Postavku čine 24 crno-bele fotografije na kojima je tokom dve decenije autor zabeležio atmosferu, emocije i najzanimljivije momente na rok koncertima i festivalima u gradovima širom bivše Jugoslavije ali i sveta. Izložba će moći da se pogleda do 30. januara.

Izložbu fotografija „To je bilo neko lepše i srećnije vreme“ čini impresivna kolekcija od 24 crno-bele fotografije koje su nastale tokom dve decenije, obuhvatajući atmosferu, emocije i najzanimljivije trenutke sa rok koncerata i festivala. Dragan Teodorović Zeko svojim objektivom zabeležio je ne samo vibracije muzičkih događaja u gradovima širom bivše Jugoslavije, već i širom sveta a njegove fotografije postaju prozori kroz koje posetioci mogu da zavire u prošlost, ožive trenutke i dožive puls energije koji karakteriše koncertnu scenu. Sam autor kaže da ovakvih koncerata više nema a da je publika postala opterećena mobilnim telefonima i stvaranjem fotografija koje će biti plasirane na društvenim mrežema.

Dragan Teodorović Zeko u sedamnaestoj godini počinje da radi na tehničkoj realizaciji koncerata popularnih grupa Zabranjeno pušenje, Merlin, Crvena jabuka, Valentino, Bombaj štampa, Bajaga i instruktori, Josipa Lisac, Emir Kusturica i brojni drugi.

Autor kaže da ostaje veran fotografiji koncerata i da mu je u planu da izda fotomonografiju sa turneje benda Emira Kusturice i No smoking orkestra i to smatra vrhuncom svoje karijere. Dodaje da su fotografije mahom nastale iz jednig ugla sa bine i da mu je želja bila da iz ugla onoga ko nastupa sagleda emocije i vibraciju publike.

Osim što beleže nastupe poznatih muzičkih izvođača, ove fotografije prenose i duh vremena, slikajući društvene i kulturne kontekste koji su pratili ova nezaboravna muzička iskustva. Izložba „To je bilo neko lepše i srećnije vreme“ pruža posetiocima priliku da se podsete ili otkriju jedinstvene trenutke koji su obeležili muzičku scenu tokom proteklih decenija. Postavka će biti dostupna za posmatranje sve do 30. januara, pružajući ljubiteljima umetnosti i muzike vremenski okvir da se prepuste nostalgiji i uživaju u jedinstvenim vizualnim pričama koje je Dragan Teodorović Zeko uspeo da zabeleži svojim talentom i oštrim okom za detalje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA