BeogradLazarevacVesti

Stević sa direktorima lazarevačkih škola: Nastavlja se ulaganje u škole i u 2024.godini

U sali predsedništva GO Lazarevac predsednik Bojan Stević održao je sastanak sa članovima Aktiva direktora lazarevačkih osnovnih i srednjih škola pred početak drugog polugodišta. Na prvom sastanku u ovoj godini bilo je reči o planovima i aktivnostima koji predstoje a predsednik je najavio i rekonstrukciju dve škole, „Mihailo Mladenović Selja“ u Dudovici i škole „Slobodan Penezić Krcun“ u Junkovcu. Čim vremenski uslovi dozvole nastvalja se i izgradnja sportskih terena ali i uređenje parking prostora u školama „Knez Lazar“ i „Dule Karaklajić“. Stević je podsetio da se radovi privode kraju i na objektu OŠ „Vojislav Voka Savić“ a da će balon hala pri školi u Velikim Crljenima biti otvorena naredne sedmice.

Na prvom sastanku u ovoj godini, pred početak drugog polugodišta direktori lazarevačkih osnovnih i srednjih škola razgovarali su sa predsednikom opštine i predstavili svoje planove za uređenje objekata. Bilo je reči i o bezbednosti učenika ali i temama vezanim za obeležavanje školske slave i organizaciju Svetosavskog bala. Predsednik opštine Bojan Stević napomenuo je da se privode kraju radovi u školama „Vojislav Voka Savić“ i „Knez Lazar“ a da uskoro obimne radove očekuju i objekti škola u Junkovcu i Dudovici.

Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac
Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac

Čim vremenski uslovi dozvole, nastavljamo sa izgradnjom sportskih terena u lazarevačkim školama, uz istovremeno uređenje parking prostora u školama „Knez Lazar“ i „Dule Karaklajić“. Predsednik Stević je istakao važnost ovih infrastrukturnih investicija koje će doprineti kvalitetu obrazovanja i bezbednosti đaka. Takođe, najavljeno je i otvaranje balon hale pri školi u Velikim Crljenima naredne sedmice, pružajući dodatne mogućnosti za sportske aktivnosti u lokalnoj zajednici.

Školska slava Sveti Sava biće obeležena u svim školama na teritoriji naše opštine 27. januara a organizator Svetosavske akademije i bala ove godine je OŠ „Vojislav Voka Savić“, rekla je nakon sastanka predsednica Aktiva direktora Verica Anđelić i dodala da je na sasatnku bilo reči i o probnom završnom ispitu koji će biti realizovan u martu mesecu za učenike osmog razreda.

Zajednički rad i dobra saradnja opštine i Aktiva važna je u ostvarivanju ciljeva lokalne zajednice a dodatna pažnja i tokom ove školske godine biće usmerena na bezbednost učenika.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Stević sa direktorima lazarevačkih škola: Nastavlja se ulaganje u škole i u 2024.godini

  • Tatiana Andric

    Sramota. Nepismeni vatrogasac

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA