Otvorena izložba „Kolubarci u balkanskim ratovima i Velikom ratu“

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac otvorena je izložba „Kolubarci u balkanskim ratovima i Velikom ratu“, autora Zorana Antonijevića.  Izložbu su organizovali članovi Udruženja Naše ognjište iz Lazarevca u saradnji sa Gradskom opštinom Lazarevac i Bibliotekom „Dimitrije Tucović“. Ova izložba ima za cilj edukaciju mladih, istakao je Antonijević.  Posetioci biblioteke moći će da pogledaju izložbu do 15. decembra.

Izložba Kolubarci u balkanskim ratovima

Veoma značajna izložba pod nazivom „Kolubarci u balkanskim ratovima i Velikom ratu“ , otvorena je u Biblioteci „Dimitrije Tucovič“ Lazarevac. Autor ove izložbe je Zoran Antonijević.  Prema njegovim rečima izložba se bavi istorijom našeg kraja i običnim ljudima, koji su bili veliki ratnici. Mlađi sugrađani će moći da se upoznaju sa detaljima koji su vezani za Balkanski rat i Prvi svetski rat , istakao je Antonijević.

Izložba Kolubarci u balkanskim ratovima i Velikom ratu

Slika naših artiljeraca na položaju između Mirosaljaca i Arapovca, prvi put se prikazuje u javnosti. Ova slika prikazuje naše artiljerce koji su sa tog položaja gađali prostore oko Kolubare u momentu kada su Austrogarski vojnici nadirali u ove krajeve u prvom delu ofanzivne Kolubarske bitke.

Izložba Kolubarci u balkanskim ratovima

Direktorka Biblioteke „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, Jasmina Ivanković rekla je da je ova izložba edukativnog karaktera i da govori o Kolubarskoj bici. Dani Kolubarske bitke je manifestacija koja je za sve nas jedan dirljiv trenutak kada se prisećamo perioda naše istorije koji je bio jako težak, istakla je Ivanković i dodala da je ova izložba pokretnog tipa, i da se nada da će je pogledati svi đaci osnovnih i srednjih škola opštine Lazarevac a i šire.

Izložba Kolubarci u balkanskim ratovima

Izložbu „Kolubarci u balkanskim ratovima i Velikom ratu“  posetioci lazarevačke biblioteke će moći da pogledaju do 15. decembra.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA