BeogradKulturaLazarevacVesti

Otvorena izložba „Kontrasti“ umetnice Biserke Petrović

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac otvorena je izložba „Kontrasti“, lazarevačke umetnice Biserke Petrović. Izložba se realizuje u sklopu projekta „Razgovor sa umetnikom“. Izložbu „Kontrasti“ svi posetioci Moderne galerije će moći da pogledaju do 20. marta.

Otvorena izložba "Kontrasti" umetnice Biserke Petrović

Projekat „Razgovor sa umetnikom“ nastao je sa ciljem da se mladima približi savremena likovna scena Srbije, kroz direktnu komunikaciju sa umetnicima i njihovim radovima. Ujedno, ovim projektom galerija teži da  umetnicima pruži institucionalnu podršku u vidu prezentacija njihovog aktuelnog stvaralaštva, medijske promocije i afirmacije.

Otvorena izložba "Kontrasti" umetnice Biserke Petrović

Na izložbi su prikazani radovi na kojima umetnica promišlja o postojanju suprotnosti u svim pojavnim oblicima, kako fizičkim, tako i duhovnim. Radovi su, po rečima same autorke, inspirisani Geštalt psihologijom i kvantnom fizikom.

Otvorena izložba "Kontrasti" umetnice Biserke Petrović

Slike većih dimenzija iz delova su iz serije „Paralelni svetovi“, starijeg datuma a druge dve  izložene serije  novijeg su datuma i nastale su posle rada na filmu „S ljubavlju, Vinsent“, oslikanog u tehnici ulja na platnu.

Veoma zanimljivu izložbu „Kontrasti“ svi posetioci Moderne galerije će moći da pogledaju do 20. marta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA