BeogradLazarevacObrenovacVesti

Proslava 48 godina postojanja TENT-a

U svečanoj sali “Bloka 7“ termoelektrane “Nikola Tesla-A“ u Obrenovcu obeleženo je 48 godine od sinhronizacije prvog bloka danas najvećeg energetskog giganta u Srbiji.

Proslava 48 godina postojanja TENT-a

Svečanom koktelu prisustvovali su ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić, v.d. direktora JP EPS Milorada Grčić, predsednik nadzornog odbora EPS-a  Branko Kovačević, Milan Đorđević i Miodrag Ranković predstavnici sindikata EPS-a i Kolubare, menadžment EPS-a i njegovih ogranaka, čelnici lokalne samouprave, brojni poslovni partneri i saradnici.

Proslava 48 godina postojanja TENT-a

Pre tačno 48. godina 7. marta na mrežu elektroprivrede sinhronizovan je prvi blok obrenovačkih  elektrana, za nešto manje od pet decenija postojanja TENT je proizveo 677 milijardi 830 miliona kilovat časova. Period u kome se trenutno nalazi TENT obeležiće proces revitalizacije i rekonstrukcije blokova, kao i početak izgradnje sistema odsumporavanja.

Proslava 48 godina postojanja TENT-a
Milorad Grčić

Direktor EPS-a Milorad Grčić najavio je rekonstrukciju blokova A1 i A2, koja će produžiti životni vek elektrana za narednih pet decenija i kroz dodatno instalisane kapacitete povećati proizvodnju.

Proslava 48 godina postojanja TENT-a

Predsednik Nadzornog odbora EPS-a Branko Kovačević je istakao da je TENT jedan od najznačajnijih privrednih subjekata u ovoj zemlji i njegovoj istoriji i pokretač razvoja domaće privrede, i naglasio značaj strategije razvoja EPS-a koja je data na usvajanje.

Proslava 48 godina postojanja TENT-a
Milan Đorđević

Rukovodstvo i sindikat su jedan tim koji treba da kaže da je “Elektroprivreda Srbije“ je broj jedan u zemlji Srbiji, rekao je predsednik sindikata Milan Đorđević i napomenuo da ovo javno preduzeće ima zaokružen proces proizvodnje, distribucije i prodaje električne energije i istakao da su osnovni problemi vezani za pogubne zakone o zabrani zapošljavanja i javnih nabavki. Đorđević se posebno osvrnuo na izlaganje predstavnika “Fiskalnog saveta“ na “Kopaonik biznis forumu“.

Proslava 48 godina postojanja TENT-a
Aleksandar Antić

Ministar energetike Aleksandar Antić je istakao da duboko veruje da EPS već jeste  lider u ovom delu Evrope i  na Balkanu i naglasio da svi zajedno imamo puno razloga da budemo ponosni na Elektroprivredu kao najznačajnije i najvažnije srpsko preduzeće.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Proslava 48 godina postojanja TENT-a

  • Jere Marinov

    Pre 48 godina, tog 7. marta 1970. Ja sam diplomirao na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu. U EPS-u sam ostvario radni staž od punih 30 godina, odolevajući svim stranačkim pozivima. Danas živim kao podstanar u Kolubarinom stanu od nezakonito umanjene penzije, srećan što i dalje služim rodu i narodu. Međutim, boli me kad vidim da se moja kompanija EPS danas tako programirano urušava. Svaka čast Branku Kovačeviću, čoveku od stručnog i moralnog digniteta, ali on je okružen parazitima. Zbog toga sam u strahu za kompaniju, koju vidim kao plodno polje pre žetve na koje kidišu gusti oblaci skakavaca.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA