Otvorena izložba „Poezija na cipelama“ u galeriji Simonida

U okviru manifestacije „Dani Lazarevca“ u galeriji „Simonida“ otvorena je grupna  izložba „Poezija na cipelama“ autora Rade Mladenović, Azre Sarač i Miloša Živkovića. Autori su na cipelama ispisali stihove a svako je u onome što je najbolji dao svoj doprinos i lični pečat. Pomoć pri realizaciji izložbe, autorima je pružio akademski vajar Dušan Rajšić.

Poezija na cipeli

Lepota je u umetnosti ali i različitosti. Tri mlade osobe Azra, Rada i Miloš uz svog mentora Dušana Rajšića, pokazali su nam koliko različitost može da bude lepa a njihova kreativnost i ljubav prema umetnosti da pobedi probleme koji oni imaju. Zahvaljujući akademskom vajaru Dušanu Rajšiću ovi mladi ljudi od starih cipela napravili su prava umetnička dela na kojima su ispisali stihove poezije koju piše Rada Mladenović. Azra je bila zadužena za lepo pisanje, Miloš za bojenje a Rada za stihove koje piše već godinama.

Izložba Simonida

Dušan Rajšić već dugo sarađuje sa Azrom, Radom i Milošem. Kaže da je cipela u ovom slučaju samo njihov način komuniciranja. Dodaje da će nastaviti saradnju sa ovim mladim ljudima i napominje da smo kao društvo zapostavili ranjive kategorije naše zajednice a ovo je samo jedan način da se skrene pažnja na njih.

Cipela u Simonidi

Izložba „Poezija na cipelama“ otvorena je za publiku u „Simonidi“ svakog radnog dana.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA