BeogradKulturaLazarevacVesti

Otvorena izložba skulptura Živorada Ciglića Cigle

U biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac otvorena je izložba skulptura i slika Živorada Ciglića Cigle. Skulpture ovog priznatog umetnika lazarevčani će moći da vide u holu biblioteke.

Živorad Ciglić – Cigla rođen je u lajkovačkoj opštini, u Skobalju, na obodu ugljenokopa. Rođen kraj Kolubare i Lajkovačke pruge. Svojevrsni je hroničar svoga zavičaja i sela koje nestaje. Vajarstvo učio u Splitu, studije je završio u Beogradu, gde i danas živi i radi. Ciglić se zahvalio svima koji su prisustvovali otvaranju izložbe i izrazio zadovoljstvo što se ponovo predstavlja Lazarevčanima.

Živorad Ciglić autor je oko pedeset spomenika, skulptura, reljefa, fontana realizovanih u slobodnom prostoru u zemlji i inostranstvu. Izvajao je preko dve hiljade skulptura i nacrtao nekoliko hiljada crteža. Priredio je više od stotinu samostalnih izložbi skulptura u zemlji i inostranstvu. Radovi su mu rasejani po mnogim zemljama sveta, ne postoji evidencija. Objavio je tri knjige proze i oko dve stotine priča. Izvajao je veći broj portreta – poprsja znanih i neznanih ličnosti.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA