Otvorena izložba slika Maje Grbe do 17. maja

U organizaciji Puls teatra u galeriji Simonida Centra za kulturu Lazarevac otvorena je izložba slika Maje Grbe. Autorka je po profesiji projektant. Životna strast joj je eksperimentisanje slikanjem. Voli da kombinuje tradicionalne oblike umetnosti sa modernim digitalnim elementima. Izložbu je otvorila kustos Moderne galerije Darinka Stanojević a radovi Maje Grbe u galeriji Simonida biće izloženi sve do 17. maja.

Po zanimanju arhitekta ali u duši umetnik koji voli da eksperimetiše, Maja Grba u svoje slike unosi motive koji su u vezi sa našom tradicijom ali i po neki detalj poznatih umetničkih stvaralaca. Na otvaranju izložbe kustos Moderne galerije Darinka Stanojević rekla je da je u Majinim radovima primetila kompozicije koje su građene po određenom sistemu koji dosta podseća na arhitektonska rešenja. I ne čudi jer umetnica u slike unosi lične priče a u pokušaju da definiše njen stil, kustos kaže da ona ima poseban način slikanja koji donosi na drugačiji način.

Slike su podeljene u nekoliko ciklusa. Na slikama dominiraju simboli koji posmatrača teraju na razmišljanje, dodaje Darinka Stanojević. Pored tradicionalnih motiva geometrijskih formi, na slikama Maje Grbe primetne su i emocije umetnice o svakodnevnici, ali i floralni motivi. Svakako njen stil teži ka apstraktnoj umetnosti, za koju kažu da je i duhovna.

Ovo je prva samostalna izložba slika Maje Grbe a na zadovoljstvo svih lazarevčana koji će imati priliku da njene slike pogledaju sve do 17. maja. Izložba je prodajnog karaktera.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA