Javni pozivi Grada Beograda iz svih oblasti poljoprivrede produžen do 10. maja

Zbog velikog interesovanja rok za podnošenje dokumantacije za apliciranje na javne pozive Grada Beograda iz svih oblasti poljoprivrede produžen je do 10. maja. Do sada je sa teritorije GO Lazarevac apliciralo preko 160 poljoprivrednih gazdinstava. Za podsticaje iz oblasti pčelarstva preko 50 domaćinstava, isto toliko je zainteresovano i za kupovinu mehanizacije u okviru ovog javnog poziva, iz oblasti povrtarstva za plastenike četiri domaćinstva, četiri za sisteme za navodnjavanje. Interesovanje za stočarstvo nije veliko kao ni za mehanizaciju pa su velike šanse onih koji žele da apliciraju u ovoj oblasti.

Sekretarijat za privredu Grada Beograda iz budžetske kase ove godine je obezbedio 200 miliona dinara za dodelu podsticajnih sredstava na teritoriji Beograda. Za stočartvo je izdvojeno 40 miliona, pčelartsvo 30, za nabavku priključnih mašina ove godine izdvojeno je 80 miliona a za voćarstvo i povrtarstvo 50 miliona. Podsticjna sredstava, koja su namenska i bespovratna, dodeljuju se u maksimalnom iznosu 80 odsto sa PDV-om. Rok za apliciranje je produžen do 10. maja, a ovih nekoliko dana je sasvim dovoljno za sve zainteresovane da prikupe dokumenta.

Pčele-1

GO Lazarevac i ove godine organizuje odlazak zainteresovanih poljoprivrednika na 86. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Sajam se održava od 11. do 17. maja, sliku preseka agrara daće 1.518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države. Lazarevački poljoprivrednici će sajam posetiti 16. maja, a prijavljivanje zainteresovanih je u toku.

1237-poljoprivredni-sajam

Prvi put se organizuje Izložba genetskih potencijala na kojoj će biti prezentovane autohtone rase stoke. Posle više od 20 godina ima 17 kolektivnih izložbi. S akcentom na preciznoj i digitalnoj poljoprivredi Izložba poljoprivredne mehanizacije donosi najsavremenije mašine, među kojima nisu retke ni one vredne više od pola miliona evra. U odnosu na prethodnu godinu bogatija je i Poklon-igra za posetioce sa kupljenim ulaznicama, koje očekuju dva traktora i pneumatska sejalica.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA