Otvorena izložba „Stakleni treptaj“ Rade Mladenović i Azre Sarač

U galeriji „Simonida“ Centra za kulturu Lazarevac otvorena je humanitarna izložba „Stakleni treptaj“ autorki Rade Mladenović i Azre Sarač. Ovom izložbom Centar za kulturu Lazarevac želeo je da zahvali umetnicama jer su redovne gošće na svim izložbama u Modernoj galeriji i drugim kulturnim događajima, izjavio je akademski vajar Dušan Rajšić prilikom otvaranja izložbe. Ova postavka deo je Rajšićevih radionica i ima za cilj da skrene pažnju na osobe sa hendikepom i kako da više cenimo njihovu plemenitost i dobrotu.

Izložba Stakleni treptaj

Izložba humanitarnog karaktera pod nazivom „Stakleni treptaj“ autorki Rade Mladenović i Azre Sarač otvorena je u galeriji „Savremenici“ Centra za kulturu Lazarevac. Akademski vajar Dušan Rajišić istakao je na otvaranju da je ova izložba jedna vrsta zahvalnice jer su Rada i Azra redovne gošće na svim kulturnim dešavanjima u Lazarevcu. Poručio je da ova izložba treba da nam skrene pažnju na osobe sa invaliditetom.

Azra Sarač, Rada Mladenović i Dušan Rajšić
Azra Sarač, Rada Mladenović i Dušan Rajšić

Autorke izložbe „Stakleni treptaj“ Rada Mladenović i Azra Sarač zahvalile su Dušanu Rajšiću koji im je bio velika podrška, i uz čiju pomoć je ova izložba ugledala svetlost dana.

„Sam naziv „Stakleni treptaj“ simbolizuje krhkost i krtost ljudske prirode. Izložba je posvećena svim osetljivim grupama sa naglaskom na slepe i slabovide“ istakla je Rada Mladenović.

Izložba Stakleni treptaj

Izložbu „Stakleni treptaj“ posetioci će moći da pogledaju u narednih deset dana u galeriji „Savremenici“. Izložbu je podržala Gradska organizacija slepih Beograda.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA