BeogradKulturaLazarevacVesti

Otvorena izložba „Vek i po srpske škole glume“

Centar za kulturu Lazarevac, u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti iz Beograda organizovao je u gornjem holu izložbu pod nazivom  „Vek i po srpske škole glume“. Svi zainteresovani građani ovu izložbu mogu pogledati do 2. novembra.

Izložba Vek i po srpske škole glume

Izložba „Vek i po srpske škole glume“ predstavlja posvetu upornosti, nemirenju sa neuspesima, neprestanom obnavljanju i težnji da se stvori kontinuitet i uspostavi jaka tradicija u ovoj oblasti školovanja koja predstavlja vitalan i plodan segment srpske kulture i umetnosti. Ova izložba otvorena je u prostorijama Centra za kulturu Lazarevac u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti.

Izložba Vek i po srpske škole glume

V.d. direktora ove kulturne ustanove Marko Mijušković istakao je značaj ove izložbe i dodao da ovom prilikom možemo da vidimo kako je tekao razvoj srpske glume i koliki je značaj kulture u stvaranju srpske nacije.

Profesor dr Saša Sailović izjavio je da ovom izložbom Fakultet dramskih umetnosti započinje jednu aktivnost koja pre svega ima obrazovni karakter. Ovim povodom Sailović se zahvalio rukovodstvu Centra za kulturu na saradnji i mogućnosti da i građani Lazarevca vide ovu izložbu.

Dr Saša Sailović
Dr Saša Sailović

Ovaj projekat su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Izložbu „Vek i po srpske škole glume“ posetioci Centra za kulturu Lazarevac će moći da pogledaju do 2. novembra.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA