Otvorena prodajna izložba slika Zorana Erića, deo prihoda namenjen za lečenje Sare Matić

Osmomartovska prodajna izložba slika lazarevačkog slikara Zorana Erića otvorena je u holu biblioteke “Dimitrije Tucović”. Deo prihoda od prodaje umetničkih dela Zorana Erića namenjen je za lečenje naše sugrađanke Sare Matić, nekadašnje polaznice likovnog ateljea lazarevačkog umetnika.

Izložba likovnog umetnika i pedagoga Zorana Erića ovaj put imala je i humani karakter. Različita po sadržaju i motivima koji su zastupljeni na slikama, izložba je priprmeljena u čast žena i ljubavi, kaže autor. Namenjena je svim Zoranovim sugrađanima i prijateljima a posebno je važna i zbog akcije koja je organizovana na sam dan otvaranja. Na aukciji su ponuđene Zoranove slike a deo prihoda namenjen je za lečenje Sare Matić.

Na izložbi je prikazano 27 dela, od toga se dve umetničke slike nalaze u privatnom vlasništvu. Radovi su nastali u period od 2006. godine pa do danas. Da li zbog praznika koji je namenjen damama ili zbog ličnog interesovanja umetnika, na delima dominiraju motivi cveća, ali i voća i divnih pejzaža koji nas okružuju. Ljubitelji umetnosti imaće priliku da izložbu pogledaju do 12. marta ali i da kupe delo koje im se svidi, kaže umetnik.

Zoran Erić je dugogodišnji likovni pedagog. Već 26 godina živi i radi u Beogradu a osnivač je i likovnog ateljea “Sezan”. U Lazarevcu je do prošle godine imao po dve izložbe polaznika škole.

Želja umetnika je da napravi izložbu o “Velikom prasku” ali i izložbu portreta. Otkrio je da radi vredno ali nije želeo da precizira datum. Inspiracije mu ne manjka a verujemo da će publika u Lazarevcu imati priliku da pogleda nove umetnine Zorana Erića.

Zoran Erić je pravi posvećenik likovnom stvaralaštvu. Samostalno je izlagao 20 puta. Dobitnik je velikog broja priznanja za svoj umetnički rad.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA