BeogradLazarevacVesti

Panik tasteri do kraja godine u svim vrtićima

Kako bi se povećala bezbednost dece u beogradskim vrtićima i kako bi se bolje zaštitila imovina predškolskih ustanova, do kraja godine bi svi vrtići u Beogradu trebalo da dobiju panik-tastere, nove sisteme brzog alarmiranja hitnih službi, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Panik tasteri do kraja godine u svim vrtićima

On je izjavio da je prvi korak već napravljen krajem prošle godine kada je izrađen elaborat o bezbednosti boravka dece u vrtićima i zaštiti imovine predškolskih ustanova.

Panik-tasteri su, kako je objasnio gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, moderni sistemi povezivanja policije i hitnih službi u situacijama kada je to potrebno, sa alarmnim sistemima za neovlašćene ulaske u objekte i dvorišta vrtića.

Panik tasteri do kraja godine u svim vrtićima

Bezbednost dece u vrtićima je prioritet ali i zaštita imovine koja je naročito noću i vikendima često bila na meti vandala – rekao je Gak.

Gak je rekao da se još razmatraju detalji ovog projekta, pa će se nakon ispitivanja tržišta i analize odlučiti da li je isplativije da se uređaji za ove sisteme kupe ili iznajme sa mesečnom nadoknadom kompanijama koje se bave sigurnosnim sistemima.

Panik tasteri do kraja godine u svim vrtićima

Osim veće bezbednosti dece ideja je da se ovim sistemom uvedu i validatorske kartice za roditelje za ulazak u vrtiće što bi dalo precizniju statistiku dolaska dece a time i uštede jer bi se i preciznije mogao planirati broj isporučenih obroka za mališane – rekao je Gak.

On je zaključio da će ovo biti jedan od boljih projekata u sektoru predškolskog obrazovanja jer će uliti više sigurnosti roditeljima ali će i olakšati posao zaposlenima u vrtićima koji, kako je rekao, rade jedan od najodgovornijih poslova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA