Parastos vojniku Slaviši Đorđeviću koji je izgubio život na Kosovu

Na mesnom groblju u Petki, u prisustvu porodice i prijatelja, služen je parastos vojniku Slaviši Đorđeviću koji je pre 20 godina izgubio život kod Peći na Kosovu i Metohiji. Slaviša je jedan od 12 boraca koji su poginuli u ratu u južnoj srpskoj pokrajini sa područja opštine Lazarevac. Parastosu su prisustvovali predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić i njegov zamenik Miloje Živanović.

Već 20 godina se navršilo kako je Slaviša Đorđević za odbranu svoje zemlje dao ono najvrednije, svoj život. Svakog 03. juna porodica i prijatelji na groblju u Petki odaju počast Slaviši kako se nikad ne bi zaboravilo njegovo herojstvo. Parastosu su prisustvovali predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić i njegov zamenik Miloje Živanović.

Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac

Slavišina žrtva i žrtva svih njegovih drugova ne sme da bude zaboravljena. Kao društvo, mi moramo da učinimo sve da ti ljudi budu upamćeni po junaštvu – izjavio je Sinđelić.

Na Kosovu i Metohiji u toku 1998. i 1999. godine u NATO bombardovanju ubijeno je preko 1000 pripadnika vojske i policije a više od 100 se vode kao nestali. U isto vreme ubijeno je i kidnapovano više od 2.000 civila a oko 600 još uvek se vode kao nestali.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA