BeogradLazarevacVesti

PD “Malci “ organizuje obuku za planinare

Planinarsko društvo „Malci“ organizuje osnovnu planinarsku obuku svojih članova. U toku je teorijski deo u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac. Obuku vode Vladimir Milutinović i Ivan Todorović. Teorijski i praktični deo se realizuju prema planu i programu Planinarskog saveza Srbije. Sa osonovama planinarstva upoznaće se 15 zainteresovanih članova.

planinari 1Cilj osnovne obuke koju organizuje Planinarsko društvo “Malci“ je upoznavanje sa najosnovnijim znanjima o planinarstvu i planinarskoj organizaciji i  to su prvi koraci edukacije. Obuka obuhvata teorijski i praktični deo, a vodi je Vladimir Milutinović, licencirani speleolog, uz asistenciju Ivana Todorovića člana Gorske službe spasavanja.

planinari 2Praktični deo obuke za buduće planinare biće na Rudniku. Aktivni novi članovi već su učestvovali tokom različitih akcija u cilju sticanja praktičnih znanja. Za članstvo u planinarskom društvu “Malci“ ne postoje starosne granice, bitna je želja da se usvoje nova znanja.

planinari 3Teorijski deo obuke obuhvata teme vezane za istoriju planinarstva, zatim će biti reči o funkcionisanju Planinarskog saveza Srbije, osnovama topografije i meteorologije, prvoj pomoći ali i  o praktičnim stvarima: potrebnoj ličnoj i tehničkoj opremi.

Tokom leta planirane su brojne akcije. Ukoliko epidemiološki uslovi to dozvole planinarsko društvo “Malci“ osvajaće vrhove naših planina ali i u susednim zemljama. Za učešće u akcijama nije neophodno da ste članovi ovog planinarskog društva ali morate biti član Planinarskog saveza Srbije.

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA