BeogradLazarevacVesti

Prva samostalna izložba Jasne Plašić otvorena u galeriji “Simonida“

U galeriji “Simonida“ Centra za kulturu Lazarevac  otvorena je izložba Jasne Plašić. Jasna Plašić je rođena u Studenici kod Kraljeva 2000. godine. Zbog svog hendikepa od petog razreda pohađa školu za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović“ iz Zemuna. Trenutno je uspešan student  Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo u Beogradu. Od ranog detinjstva puno je crtala i stvarala svoje ručne radove. U srednjoj školi počela je da stvara umetničke radove na osnovu svog sećanja iz prošlosti dok je imala vid.

izlozba 1Mlada umetnica iz Studenice kod Kraljeva Jasna Plašić izložila je svoje umetničke radove u galeriji “Simonida“ u Centru za kulturu Lazarevac. Od ranog detinjstva ona svoju snagu i ljubav nalazi u umetnosti. U borbi sa hendikepom ona pobeđuje svojim stvaralaštvom i telentom. U školi za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović“ u Zemunu ona uz pomoć profesorke Gorane Škondrić počinje da stvara svoje prve umetniče radove.

izlozba 2Njeno stvaralaštvo su mešoviti likovni radovi i ručno rađeni mozaici. Omiljene boje su joj crvena, ljubičasta i zelena a motivi su vezani za prirodu.

izlozba 3Talenat, ideje i radovi Jasna Plašić izašli su iz okvira njenog stalnog okruženja. Do sada je svoje radove izlagala i bila nagrađivana na raznim izložbama,  likovnim konkurisma i radionicama. Ovo je njena prva samostalna izložba.

izlozba 4Izložba Jasne Plašić biće otvorena u galeriji “Simonida“ do 15. aprila. Iz Centra za kulturu Lazarevac još jednom podsećaju sve posetioce da je neophodno poštovanje epidemioloških mera. Obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekcija i fizička distanca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA