BeogradLazarevacVesti

PD ‘’Vis’’ organizovalo manifestaciju “Šetajmo za zdravlje“

Po dvanaesti put planinarsko društvo ‘’Vis’’ organizovalo je manifestaciju “Šetajmo za zdravlje“. U ovoj izletničkoj šetnji najveći broj učesnika bili su učenici osnovnih i srednjih škola, a na raspolaganju je bilo četiri staze različite dužine. Po prvi put ove godine manifestacija je organizovana 15. septembra u cilju podrške inicijativi ministarstva prosvete i zaštite životne sredine da se ovog datuma obeležava Dan pešačenja u Srbiji.

Setajmo-za-zdravlje-1

Planinarsko društvo “Vis“ je dvanaestu godinu za redom organizovalo izletničku šetnju pod nazivom “Šetajmo za zdravlje. Vremenski uslovi išli su na ruku učesnicima, a poziv da prošetaju prirodom upućen je svim lazarevčanima od 7 do 97 godina, najveći broj njih su ipak bili učenici osnovnih i srednjih škola.

Pešačka akcija „Šetajmo za zdravlje“ organizuje se prvenstveno u cilju da kroz afirmaciju zdravih stilova života, fizičkih aktivnosti i druženja u prirodi animira najmlađe da se bave sportom i rekreacijom. GO Lazarevac je i pokrovitelj manifestacije.

Dužina najkraće staze je 8 kilometara, a zatim su određene rute od 11,5 i 16,5 dok je najduža staza 27 kilometara. ‘’Šetnja za zdravlje’’ je deo programa Planinarskog Saveza Srbije koju svake godine podržava planinarsko društvo ‘’Vis’’.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA