Penzioneri donirali klima uređaj školi u Šopiću

Opštinsko udruženje penzionera Lazarevac doniralo je klima uređaj izdvojenom odeljenju škole „Vojislav Voka Savić“ u Šopiću. Inicijativa je potekla od predsednika mesne organizacije penzionera u Šopiću. Divan gest naših najstarijih sugrađana dočekan je sa velikim oduševljenjem zaposlenih i učenika, koji su u čast starijih sugrađana priredili i prigodan program. Ovu školu trenutno pohađa 43 učenika i jedna je od bolje opremljenih obrazovnih ustanova u Lazarevcu.

Donacija klime školi

Naši najstariji sugrađani, članovi opštinske organizacije Udurženja penzionera Lazarevac, danas su usrećili kolektiv i učenike izdvojenog odeljenja OŠ „Vojislav Voka Savić“ u Šopiću. Ovoj ustanovi donirali su klima uređaj i tako postali heroji ovih mališana koji su im u znak zahvalnosti priredili program. Recitovali su, igrali, pevali i postavljali zagonetke, sve vreme ne skidajući osmehe sa lica a pored klime, čekala ih je i puna kutija slatkiša.

Jedan od inicijatora ove priče i lepog gesta je Milovan Martinović, predsednik MO udruženja penzionera iz Šopića, koji je prilikom jednog obilaska škole sa zaposlenima razgovarao i poželeo da im u znak zahvalnosti daruje neki poklon.

Direktor škole i penzioneri

U znak zahvalnosti nastavnom kadru, koje već godinama unazad obrazuje i vaspitava ove mališane, Udruženje penzionera sa zadovoljstvom je prihvatilo ideju svog člana i pomoglo u realizaciji kupovine ovog poklona.

Naši najstariji sugrađani svojim gestom pokazali su nam kako i na koji način treba reagovati i pomoći i mi smo im na tome neizmerno zahvalni, kaže Nenad Živanović, direktor OŠ „Vojislav Voka Savić“. Dodaje da njihov primer treba da slede i drugi, i da su penzioneri, uprkos skromnim primanjima, danas pokazali svoju veličinu i plemenitost.

Ovu obrazovnu ustanovu trenutno pohađa 43 učenika. Jedna je od tehnički najopremljenijih obrazovnih ustanova, koja poseduje informatički kabinet, kutak za odmor i zabavu, sportske aktivnosti ali i vrhunske uslove za učenje i komforan boravak. Prethodnih godina u ovu školu su uložena značajna sredstva, kaže direktor Živanović i dodaje da je kapacitet škole 100 učenika.

U ovoj školskoj ustanovi mali kolektiv i đaci neguju zajedinštvo i pripadnost. Tu su jedni za druge, složni i kada se radi, uči, igra i uživa… Prostorije škole uredili su po svojim zamislima i menjaju ih tokom godišnjih doba. Sve je ušuškano, toplo i sa puno dečijeg smeha. Ova mala zajednica tako opstaje a broj učenika je u opadanju iz godine u godinu. Da li će i ovaj objekat imati sudbinu brojnih škola koje se u selima Srbije gase zbog manjka učenika, ne znamo, ali zato apelujemo na nadležne i roditelje da pre upisa u gradske škole, posete ovaj objekat, upoznaju se sa uslovima rada i nastavnim kadrom i tek tada donesu pravu odluku u daljem obrazovanju svoje dece.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA