Pesnik Mirko Kekić pobednik konkursa “Prvenac”

Studentski kulturni centar Kragujevac već skoro dve decenije raspisuje konkurs za neobjavljeni rukopis. Pesnik Mirko Kekić jedan je od tri pobednika na konkursu za 19. kolo edicije “Prvenac”. “Bugi – vugi predgrađa” naslov je njegove prve zbirke pesama do koje je došao putem pomenutog konkursa.
Mirko Kekić, pesnik
Mirko Kekić, pesnik

Pesnik Mirko Kekić pobedio je na konkursu za 19. kolo edicije “Prvenac”. U Kekićevoj zbirci “Bugi – vugi pregrađa” preispoljen je lirizam velikog srpskog pesnika Miloša Crnjanskog. Kekić je u ovoj zbirci dočarao duh avanture i predgrađa.

Bez obzira na to što izdavači preferiraju prozu, poezija postaje sve popularnija i interesovanje za nju raste. Tome svedoče večeri poezije koje se organizuju u Beogradu.

Prva zbirka pesama "Bugi - vugi predgrađa"
Prva zbirka pesama “Bugi – vugi predgrađa”

Konkursi su prilika da mladi pesnici dođu do svoje prve zbirke i da se na taj način afirmišu. Ono što je loša strana konkursa jeste slaba distribucija knjiga. Pored konkursa koji mlade uvode na pesničku scenu, tu su i izdavačke kuće koje mladim pesnicima nude urednički rad i dobru distribuciju pesničkih zbirki.

Mirko Kekić planira da u izdavačkoj kući “Enklava” objavi drugo, izmenjeno izdanje zbirke “Bugi – vugi predgađa”, kao i delo proznog žanra.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA