Crveni krst Lazarevac uspešno sproveo novu vanrednu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi

U Centru za kulturu Lazarevac sprovodena je vanredna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u saradnji Crvenog krsta Lazarevac i Instituta za transfuziju krvi Srbije. Akcija je naišla na dobar prijem pa je za prva četiri sata prikupljeno oko 50 jedinica ove dragocene tečnosti. Volonteri Crvenog krsta kažu da su zadovoljni humanošću građana i ističu na značaju dobrovoljog davalaštva, naročito u jeku epidemije koronavirusa. Akcija je organizovana uz sve epidemiološke mere koje su na snazi.

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, Crveni krst Lazarevac sproveo je vanrednu akciju dobrovoljnog davalaštva u Centru za kulturu Lazarevac. I ova akcija je uspešna, jer je za prva četiri sata prikupljeno oko 50 jedinica dragocene tečnosti. Akcija je sprovedena uz sve epidemiološke mere.

Lazarevčani su poznati kao humani ljudi, kaže doktorka Jelena Radulović iz Instituta za transfuziju krvi. Ona je apelovala na sve da i dalje daju krv jer zaliha gotovo i da nema, a dodatne poteškoće stvara i epidemija koronavirusa.

U ima svih u Crvenom krstu Lazarevac, građanima se na humanosti zahvalila volonterka Jelena Petronijević. Ona je pozvala sve koji mogu, da i ubuduće budu aktivni dobrovoljni davaoci.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA