BeogradLazarevacVesti

Petljom “Županjac” kod Lazarevca spojiće se dva autoputa,”Miloš Veliki” i “Vožd Karađorđe”

Petljom “Županjac” kod Lazarevca spojiće se dva autoputa,”Miloš Veliki” i “Vožd Karađorđe”, što će omogućiti najkraću vezu sa Crnom Gorom, a preko luke Bar i sa južnom Italijom, kao i veze sa pomorskim lukama Jadrana i Sredozemlja. Ovom petljom Lazarevac će konačno dobiti uključenje na dva autoputa i priliku za nove investicije, rekao je gostujući u emisiji “Intervju” Bojan Stević, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.
Bojan Stević
Bojan Stević

Vlada Srbije donela je zaključak kojim se potvrđuje da se izgradnja državnog puta prvog reda „Vožd Karađorđe“ dužine 220 kilometara prepoznaje kao projekat od posebnog značaja za državu, saopštili su Koridori Srbije. Kako je objašnjeno, realizacija tog projekta je od izuzetnog značaja i uticaja na razvoj i unapređenje infrastrukturnih, ekonomskih, privrednih i drugih interesa Srbije.

autoput Miloš Veliki

Projekat obuhvata teritotije opština Sopot, Mladenovac, Lazarevac, Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Velika Plana, Svilajnac, Despotovac i Bor. Trasa u dužini od 35 kilometara kroz Lazarevac obuhvata pet sela, kaže državni sekretar Bojan Stević.

Novo uključenje pruža priliku i za dovođenje novih investitora zbog dobre putne veze sa velikim gradovima u Srbiji, dodaje državni sekretar.

Spoj autoputa “Vožd Karađorđe” sa Koridorom 10 će se ostvariti kod Malog Požarevca i Markovca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA