Petrovac sanira posledice od poplava

Usvojena rešenja na sednici Opštinskog veća koja omogućuju radove na sanaciji od letošnjih poplava koje finansira Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja.

Počeli su radovi na rekonstrukciji vodotoka prvog reda u Busuru, te je veće moralo da donese rešenje o davanju građevinskog zemljišta na korišćenje na određeno vreme izvođaču radova „Vodoprivredi“ doo iz Požarevca. Inače, opština je pomenuto zemljište kupila početkom ove godine.

Opština Petrovac na Mlavi, po rečima Duška Nedinića, predsednika opštine, nema zemljište tog kvaliteta i pozicije koje bi bilo zanimljivo investitoru. Dalje je naveo da je, u skladu sa mogućnostima, opština kupila u blizini kasarne 25 ari, a zbog mogućnosti da se u narednom periodu izgradi još jedna zgrada za izbeglice i socijalne slučajeve.

Preko Kancelarije za javna ulaganja opština Petrovac na Mlavi je, kako navodi predsednik opštine, dobila i novac za rekonstrukciju glavnog mosta kod bolnice u Petrovcu na Mlavi zajedno sa rešavanjem saobraćajne raskrsnice, tender je sporoveden i za petnaestak dana bi trebalo da izvođač bude uveden u posao. Predsednik opštine Nedinić je zamolio građane za razumevanje u periodu rekonstrukcije mosta koji je “kičma cele opštine“ zbog eventualnih problema u saobraćaju i korišćenja zaobilaznica.

Doneta je i odluka o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poslovnog prostora koji se nalazi u okviru poslovno stambenog objekta zdravstvene stanice u naseljima Ranovac i Šetonje. U tim objektima nalaze se apoteke ZU „Apoteka“ Požarevac, koje nikada nisu plaćale opštini nadoknadu za korišćenje objekta. Novi zakupci biće izabrani javnim nadmetanjem.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA