BeogradLazarevacVesti

Planinarska akcija „Mikanovim stazama“ 28. oktobra

 “Mikanovim stazama“ naziv je akcije Planinarsko smučarskog društva “Ćira“ koja se organizuje 28. oktobra u čast prerano preminulog člana društva Milana Jovanovića poznatijeg kao Mikan Švaba. Mikan je bio jedan od osnivača i član od prvog dana osnivanja društva, a u njegovu čast organizovan je pohod na Mali Povlen gde će biti postavljena i spomen ploča.

Članovi planinarsko smučarskog društva “Ćira“ Lajkovac, članovi porodice i prijatelji Milana Jovanovića poznatijeg kao Mikan Švaba okupiće se 28. oktobra u 7 časova na platou železničke stanice, a zatim organizovanim prevozom krenuti ka manastiru Lelić i Mikanovoj omiljenoj pešačkoj stazi na Malom Povlenu. Od ove godine ovo će biti tradicionalna akcija Ćire posvećena jednom velikom čoveku.

Tradicionalno Planinarsko smučarsko društvo “Ćira“ Lajkovac tokom novembra organizuje u saradnji sa Planinarskim Savezom Srbije veliku planinarsku akciju “Stazama Kolubarske bitke“.

Interesovanje za obe akcije PSD “Ćira“ Lajkovac je iznad očekivanog nivoa, a stazama Kolubarske bitke kako se očekuje šetaće planinari iz preko 15 planinarskih organizacija iz cele Srbije i okolnih zemalja, a učešće će uzeti i učenici osnovnih škola.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA