LajkovacVesti

U Lajkovcu održana 76. sednica opštinskog Veća opštine Lajkovac

U Lajkovcu je održana 76. sednica opštinskog Veća opštine Lajkovac a razmatrano je ukupno 11 tačaka dnevnog reda. Članovi Veća razmatrali su i usvojili Obaveštenje o privremenoj obustavi izvršenja budžeta za ovu godinu kao i Uputstvo za pripremu drugog rebalansa budžeta opštine Lajkovac za 2018. godinu. Na sednici je usvojen i izveštaj o radu Predškolske ustanove „Leptirić“ za radnu 2017/2018. godinu kao i plan rada za narednu godinu. Usvojena je odluka i o radnom vremenu lajkovačke predškolske ustanove.

Većina tačaka dnevnog reda bila je priprema za narednu sednicu Skupštine opštine Lajkovac koja će biti održana početkom novembra a na kojoj će se raspravljati o drugom rebalansu budžeta za ovu godinu. Rebalansom budžet će biti umanjen za 26 miliona dinara pre svega iz programa rente zbog manje količine iskopanog uglja sa teritorije lajkovačke opštine. I pored ovog manjka većina planiranih investicija za ovu godinu neće biti ugrožena, rekao je nakon sednice predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Andrija-Živković
Andrija Živković

Među bitnijim tačkama sednice Veća jeste i Izveštaj o radu Predškolske ustanove „Leptirić“ kao i plan rada za narednu kalendarsku godinu. Nakon 34 godine prošireni su smeštajni kapaciteti vrtića a liste čekanja više ne postoje, čulo se na sednici.

Mila Mitrović Lončar
Mila Mitrović Lončar

Na sednici je usvojen i nacrt Druge izmene Programa za unapređenje uslova života lokalne zajednice za ovu godinu i Druga izmena Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2018. godinu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA