BeogradLazarevacVesti

Planinarska manifestacija „Stazama Kolubarske bitke“ u subotu 26. novembra

Planinarsko smučarsko društvo „Ćira“ iz Lajkovca uz podršku Planinarskog saveza Srbije, u subotu 26. novembra 2022. godine, organizuje republičku planinarsku manifestaciju „Stazama Kolubarske bitke“. Okupljanje učesnika biće u selu Ćelije, na igralištu Fudbalskog kluba „Dimitrije Tucović“ od 8 časova. Svečano otvaranje predviđeno je za 9.15, a start planinarenja u 9.30 časova.

Staza je kružna, dužine 13 km i spada u kategoriju lakih staza. U manastiru Ćelije će ukratko biti predstavljena istorija kraja i podaci o učešću naših predaka u Prvom svetskom ratu, a planinari će biti posluženi čajem.

Maršruta kretanja: Igralište u selu Ćelije – arheološko nalazište Anine – Čovka (272 mnv) – spomen kosturnica i manastir Ćelije (139 mnv) – spomenik Dimitriju Tucović na Vrače brdu – „Markovića put“ -izvor „Vreline“- igralište.

Za one koji se odluče da noće u ovom kraju predviđeno je druženje u Planinarskom domu na Rajcu i nedeljno pešačenje do Danilovog vrha oko 11km. Svi učesnici učestvuju na sopstvenu odgovornost i potrebno je da su u odgovarajućoj psihofizičkoj kondiciji i da su odeveni u skladu sa vremenskim uslovima

Organizator obezbeđuje pečate akcije i prolaznih tačaka, redarsku službu na stazi kao i prisustvo osoblja Doma zdravlja „Lajkovac“ i Gorske službe spašavanja.

Dodatne informacije možete dobiti telefonom na brojeve organizatora
063/253-054 i  065/253-0054

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA