Planinarsko društvo Malci predstaviće se Lazarevčanima u ponedeljak 23. decembra

Planinarsko društvo “Malci” iz Lazarevca u ponedeljak, 23. decembra u 20 časova u svečanoj sali biblioteke “Dimitrije Tucović” organizuje promociju društva i plana aktivnosti za 2020. godinu. PD “Malci” osnovano je 2019. godine. Zaljubljeni u prirodu okupili su se oko misije poštovanja prirode, širenja pozitivne energije, razvoja planinarskog i sportskog duha, promocije planinarskih sportova: pešačenja, alpinizma, slobodnog penjanja, skijanja i snoubordinga, biciklizma…

Grupa lazarevačkih zaljubljenika u prirodu i planinarenje, osnovala je novo Planinarsko društvo koje nosi simpatičan naziv “Malci”. Po godinama nisu mali, već po duhu, a reklo bi se i da dobro poznaju planine i prirodu. Nakon dobijanja dozvole i registracije, društvo će promovisati svoj rad i plan za narednu godinu u svečanoj sali lazarevačke biblioteke.

Dok su “Malci” čekali dozvole od zvaničnih institucija, redovno su se okupljali i organizovali akcije po Srbiji ali i našoj opštini. Samoinicijativno su organizovali i akcije čišećenja delova grada a poseban segment rada ove organizacije odnosiće se ekologiju i očuvanje okoline.

Plan rada za 2020. godinu podrazumeva jednodnevne i višednevne akcije koje će uglavnom biti realizovane vikendom. Tokom planiranja akcija, “Malci” su se odlučili da naredne godine akcije organizuju po Srbiji a svi budući članovi proći će i obuku za planinare.

Pored velikih “Malaca”, akcije će biti organizovane i za najmlađe sugrađane. Mali Lazarevčani imaće priliku da se upoznaju sa osnovama planinarenja i da što više slobodnog vremena provedu u prirodi. Šetnje za mini malce biće prilagođenje njihovom uzrastu. U okviru rada sa decom potpisan je i protokol sa Dnevnim boravkom za decu i omladinu sa poteškoćama u razvoju, pa će korisnici ovog centra imati priliku da uživaju u šetnji sa članovima ovog Planinarskog društva.

Svima kojima se sviđa ideja da vikendom budu u prirodi mogu se priključiti ovom društvu, ali tek nakon što osete čari planine i izleta. Pored toga, “Malci” planiraju da organizuju i festival “Purenjak fest”.

Nakon promocije koja će biti održana u ponedeljak 23. decembra od 20 časova u svečanoj sali biblioteke, naši sugrađani imaće priliku da nedelju provedu u druženju sa članovima ovog društva. Šetnje u okolini Lazarevca biće organizovane svake nedelje od 10 časova a svi koji žele mogu se priključiti akcijama novoosnovanog Planinarskog društva “Malci”.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA