BeogradLazarevacVesti

Decembarske impresije Muzičke škole „Marko Tajčević“

Muzička škola „Marko Tajčević“ organizovala je u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac jubilarni, deseti koncert klasične muzike. Na koncertu, pod nazivom „Decembarske impresije“, nastupili su učenici osnovne i srednje Muzičke škole a repertoar je kao i prethodnih godina bio raznovsrtan. Učenici su se publici predstavili delima Mocarta, Žubera i mnogih drugih umetnika i ovom prilikom sugrađanima pokazali svoj raskošan talenat i znanje koje su stekli tokom školovanja.

Tradicionalno, pred novogodišnje i božićne praznike, Muzička škola „Marko Tajčević“ obraduje sve Lazarevčane, ljubitelje umetnosti, koncertima klasične muzike. Da ova muzika ima svoju publiku dokazuje i podatak da se ovogodišnje „Decembarske impresije“ izvode desetu godinu zaredom. Ovo je bila prilika da učenici osnovne i srednje Muzičke škole publici predstave svoj talenat i znanje koje su stekli školujući se u ovoj obrazovnoj instituciji.

Profesorka flaute i jedan od inicijatora „Decembarskih impresija“ Ana Samardžić kaže da su ona i njene kolege zadovoljne radom i znanjem svojih učenika ali i sve većim brojem mladih koji su zainteresovani za ovu vrstu umetnosti.

Učenike i nastavnike Muzičke škole „Marko Tajćević“ pored ova dva koncerta u Modernoj galeriji, u naredna dva meseca očekuje još nekoliko velikih nastupa, a među njima i jedan u sklopu obeležavanja Dana Muzičke škole.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA