BeogradLazarevacPoljoprivredaVesti

Platforma E-agrar olakšaće poljoprivrednicima prijavu za subvencije

Poljoprivrednici u Srbiji od ovog meseca mogu da registruju gazdinstvo ili se prijave za subvencije onlajn koristeći platformu E-agrar. Obaveza svih poljoprivrednih proizvođača jeste da preuzmu svoj ID broj i pređu na digitalno vođenje posla do proleća ove godine, kada će aplikacija i početi sa radom. Nenad Bačanac, član Veća GO Lazarevac kaže da je sa svojim saradnicima obišao skoro sve mesne zajednice u opštini kako bi poljoprivrednike upoznao sa radom aplikacije i dodao da će sama registracija na ovu platformu omogućiti svim nosiocima poljoprivrednih gazdinstava da uštede vreme i uz samo nekoliko klikova stignu do subvencija.

e agrar

Platforma E-agrar izaziva pažnju ali i veliku brigu poljoprivrednika, jer je većina poljoprivrednih proizvođača na teritoriji GO Lazarevac starija od 60 godina, kaže Nenad Bačanac i podseća proizvođače da ukoliko to još uvek nisu uradili odu u poštu po svoj ID broj. Trenutno na teritoriji naše opštine promovišemo ovu aplikaciju i naše poljoprivrednike upoznajemo sa značajem platforme E-agrar.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Brojne su prednosti uvođenja ove platforme a od proleća, poljoprivrednici će, umesto na šalteru, registraciju i sve promene na imanjima moći da provere preko aplikacije. Takođe, moći će da utvrde i da li su ispravno podneli zahtev za subvenciju i u roku, kao i kada mogu da očekuju isplatu subvencije, kaže Bačanac.

On dodaje da očekuju da će proces prilagođavanja trajati duže i da će u početku sigurno biti problema, ali da je krajnji cilj jedinstvena baza podataka koja će moći da se koristi.

Prema najavama iz Ministarstva poljoprivrede, cilj je da svih 450.000 registrovanih gazdinstava pređe na digitalno vođenje posla, ali u početku to neće biti obavezno.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA