BeogradLazarevacVesti

Po prvi put Festival vina u Lazarevcu u prolećnoj varijanti

Festival srpskih vina pod nazivom „Prolaz“ (proleće u Lazarevcu), po prvi put održan je na proleće u organizaciji GO Lazarevac i Turističke organizacije opštine. Festival sa dugom tradicijom 16. put po redu okupio je oko 50 vinarija, od kojih su se mnoge prvi put predstavile posetiocima festivala. Karađorđeva ulica poslednjeg majskog dana mirisala je na vino i delikatese koji se služe uz ovo božansko piće a u okviru umetničkog programa nastupili su učenici i profesori Muzičke škole „Mmarko Tajčević“ i glumci Prvog prigradskog pozorišta „Puls teatar“.

Festival srpskih vina ove godine po prvi put je organizovan na proleće. Sa impresivnom tradicijom koja traje već 16 godina, festival je ponovo okupio oko 50 renomiranih vinarija. Ono što je posebno u ovogodišnjem izdanju jeste što su mnoge od njih po prvi put predstavile svoje čarobne napitke posetiocima festivala, dodajući novu dimenziju uživanju u vinu.

Karađorđeva ulica, poslednjeg dana maja, bila je ispunjena mirisima vina i raznih delikatesa koje su se služile uz ovo božanstveno piće. Posetioci su imali priliku da uživaju u širokom spektru aroma i ukusa, dok su se istovremeno prepustili umetničkom doživljaju koji je upotpunio njihovo iskustvo. Po drugi put na Festivalu svoju bogatu ponudu i tradiciju u pripremanju vina sa nama je podelila i vinarija „Mitrović“ iz Leskovca.

Festival srpskih vina „Prolaz“ i ove godine organizovala je GO Lazarevac a predstavnici iste kažu da je ovo samo priprema pred jesenji Festival koji se ove godine održava po 17. put.

U okviru umetničkog programa, nastupali su talentovani učenici i profesori Muzičke škole „Marko Tajčević“, čije su melodije dodatno obogatile atmosferu festivala. Takođe, glumci Prvog prigradskog pozorišta „Puls teatar“ oduševili su publiku svojim izvođenjima, pružajući im još jedan nezaboravan trenutak tokom ovog jedinstvenog događaja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA