BeogradLazarevacVesti

Počela prijava poslodavaca za prvi minimalac- ko ne prebaci državnu pomoć na račune radnika ostaje bez novca

Prijava poslodavaca za dobijanje martovske polovine minimalca od oko 16.000 dinara počela je danas i  trajaće do kraja meseca, a taj novac će biti isplaćen 8. aprila.

Isplata pomoći od tri puta po pola minimalca odnosi se na preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća. Oni koji žele pomoć za mart dužni su da najkasnije do 31. marta ove godine podnesu obrazac PPP – PD za februar 2021, kao i da daju posebnu izjavu na portalu Poreske uprave.

Radi isplate pomoći firmama se otvara poseban namenski račun – isplata direktnih davanja – COVID-19 i to kod banke koja je na dan 13. februar vodila tekući račun tog privrednog subjekta. U slučaju da privredni subjekt ne prenese državnu pomoć sa namenskog računa na račune zaposlenih do 30. jula 2021. godine, banka će preneti sredstva sa tog namenskog računa, na poseban račun kod Uprave za trezor sa koga su direktna davanja isplaćena.

Privredni subjekt gubi pravo na novac ako od 13. februara 2021. godine pa do isteka roka od tri meseca od poslednje isplate direktnih davanja, smanji broj zaposlenih za više od 10 odsto. Privredni subjekti u privatnom sektoru koji isplate dividende počev od 13. februara 2021. godine pa do kraja 2021. godine, nemaju pravo na isplatu direktnih davanja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA