KulturaLazarevacVesti

Ivana Nedeljković predstavnica Srbije u Asocijaciji evroazijskih pozorišta

Glumica i direktorka Prvog prigradskog pozorišta Puls teatra Ivana Nedeljković nedavno je izabrana za predstavnicu Srbije u Asocijaciji evroazijskih pozorišta. Cilj ove Asocijacije, čije je sedište u Istambulu, je da se uspostave kontakti i saradnja među ljudima u zemljama evroazijskog prostora, kao i jačanje međukulturnih odnosa kroz razmenu i stvaranje međunarodnih modela za realizaciju pozorišnih predstava.

Ivana Nedeljković

U drugoj polovini februara, na onlajn sastanku, odlučeno je da Lazarevčanka Ivana Nedeljković postane predstavnica Srbije u Asocijaciji evroazijskih pozorišta. Glumica i direktorka Prvog prigradskog pozorišta Puls teatra Ivana Nedeljković i sama je iznenađena ovom odlukom. Ona dodaje da je ideja za imenovanje možda potekla od ćerke pisca Tundžera Džudženolua, po čijem je tekstu nastala predstava „Lavina“,  u koprodukciji Puls teatra i novopazarskog Regionalnog pozorišta.

Ivana Nedeljković

Zadaci ove Asocijacije su da se razmene iskustva pozorišta sa evroazijskog prostora, a samim tim i otvore mogućnosti veće saradnje, pre svega koz koprodukcije i učešća na festivalima, kaže Ivana Nedeljković.

Tokom marta meseca Prvo prigradsko pozorište će, između ostalog, izvesti dečiju predstavu „Damojed“, kao i predstavu za omladinu „Strahinja“. Puls teatar je za dame pripremio i osmomartovsko iznenađenje, o kojem će javnost biti upoznata u narednih nekoliko dana.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA