BeogradLazarevacVesti

Počela rekonstrukcija OŠ “Mihailo Mladenović Selja” u Dudovici

Rekonstrukcija OŠ „Mihailo Mladenović Selja“ počela je 26. februara a planirano je da radovi budu završeni do početka aprila. U toku je kompletna rekonstrukcija objekta koji je izgrađen 1968. godine. Ovu obrazovnu ustanovu pohađa 246 učenika iz pet sela. Radove je obišao predsednik opštine Bojan Stević sa svojim saradnicima i najavio početak radova na rekonstrukciji krova OŠ „Dule Karaklajić“, dela krova na objektu Tehničke škole „Kolubara“ i OŠ „Sveti Sava“ u Velikim Crljenima.

Objekat Osnovne škole „Mihailo Mladenović Selja“ u Dudovici izgrađen je 1968. godine i nakon skoro šest decenija započeta je rekonstrukcija koja podrazumeva sanaciju spoljašnje i unutrašnje izolacije, podova i sanitarnih čvorova. Radove je obišao predsednik opštine Bojan Stević sa svojim saradnicima i najavio da je rok za završetak radova do aprila meseca. Nakon sanacije objekta, radovi će biti nastavljeni i na uređenju dvorišta a biće postavljene i multifunkcionalne podloge.

OŠ „Mihailo Mladenović Selja“ u Dudovici trenutno pohađa 246 učenika. U objekat star skoro 60 godina nisu ulagana značajna sredstva a tokom rekonstrukcije objekta nastava se odvija nesmetano, kaže direktorka škole Jasmina Veselinović, koja je ovu priliku iskoristila i da zahvali predsedniku opštine i njegovim saradnicima jer radovi na objektu teku planiranom dinamikom.

Stević  je ovom prilikom najavio i početak radova na rekonstrukciji krova na objektu škole „Dule Karaklajić“, kao i dela krova Tehničke škole „Kolubara“ ali i kompletnu rekonstrukciju škole „Sveti Sava“ u Velikim Crljenima. Podsetio je da u je prethodnom periodu opština uz podršku Grada Beograda izgradila dve balon sale i jednu fiskulturnu u Rudovcima, kao i da u su potpunosti rekonstruisane škole „Knez Lazar“ i „Vojislav Voka Savić“ a  da se trenutno radove izvode na objektu u Dudovici i OŠ „Slobodan Penezić Krcun“ u Junkovcu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA