Počela rekonstrukcija središnjeg niza u naselju Treća mesna

U mesnoj zajednici „Dušan Petrović Šane“ počela je rekonstrukcija tkzv. „središnjeg niza“. Radove u vrednosti od 22 miliona dinara, delom je obezbedio Grad Beograd dok je deo sredstava izdvojen iz budžetske kase opštine Lazarevac. Rok za završetak radova je 90 dana a pored rekonstrukcije ulice, biće uređeno i novo dečije igralište, rekao je prilikom obilaska radova zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Ulaganje u Lazarevac primer je dobre saradnje Grada i Vlade, istakli su ovom prilikom predsednik opštine Bojan Sinđelić i državni sekretar Bojan Stević.

Na rekonstrukciju tkzv. središnjeg niza u naselju Treća mesna, građani ovog dela lazarevačke opštine čekali su nekoliko godina. Naselje je projektovano i izgrađeno početkom 80ih godina a od tada do danas, pored sitnih prepravki i popravki, ništa konkretno nije urađeno. Stanari u ovim zgradama, nakon rekonstrukcije, dobiće proširenu i modernu saobraćajnicu sa novim mestima za parkiranje, zelenim površinama, uređenim prilazima i ulazima u zgrade, dečjim igralištima, rekao je prilikom obilaska radova zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

U rekonstrukciju ovog dela opštine Grad Beograd uložio je 13 miliona dinara, dok je opština Lazarevac iz svog budžeta za ovu namenu opredelila 9 miliona. Radovi će biti završeni u naredna 3 meseca, rekao je Vesić.

Pored ove ulice u ovom bloku radiće se i poslednji niz, koji će u potpunosti biti rekonstruisan sa svim prilazima, led rasvetom i zelenilom rekao je prilikom obilaska radova državni sekretar Bojan Stević. On je ovom prilikom napomenuo i da će Vlada Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima izgraditi novi Centar za decu sa poteškoćama u razvoju.

Predsednik lazarevačke opštine rekao je da je zadovoljan saradnjom sa Gradom i Vladom RS i napomenuo da je zahvaljujući srestvima iz gradskog budžeta konačno na red došla i rekonstrukcija u ovom lazarevačkom naselju. Nema sumnje da ćemo ispoštovati rokove i da će naši sugrađani biti zadovoljni kada ova saobraćajnica u potpunosti bude završena, dodao je predsednik Bojan Sinđelić.

Pored radova na ovom nizu u narednom periodu biće nastavljena rekonstrukcija i radovi na kompletnoj infrastrukturi u ovoj MZ.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA