BeogradLazarevacVesti

Počela žetva na teritoriji Gradske opštine Lazarevac

Žetva na teritoriji opštine Lazarevac je počela a Gradska opština je kao i prethodnih godina formirala Štab za žetvu u koji su uključena sva javna preduzeća sa teritorije opštine, koja će biti na raspolaganju poljoprivrednicima. Član Veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac podsetio je da je Grad Beograd pre nekoliko dana raspisao javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku kvalitetnog priplodnog materijala ovaca i steonih junica.

Žetva

Bačanac je pozvao sve poljoprivredne proizvođače koji imaju problem da priđu parcelama, da se obrate lokalnoj samoupravi kako bi se problem rešio. On je istakao da postoji Odluka po kojoj Komunalna inspekcija Garadske opštine Lazarevac kažnjava sa 10 000 dinara sve one koji ne čiste svoje obale i time onemogućavaju prohodnost ka žetvenim poljima. Bačanac ističe da je u našem kraju sve zastupljenija proizvodnja soje.

pšenica-7

Poljoprivrednik iz Stepojevca Goran Pajić posejao je na parceli od 6 hektara pšenicu i kaže da je za sada zadovoljan rodom. On se zahvalio Gradskoj opštini Lazarevac i Gradu Beogradu što mnogim subvencijama pomažu poljoprivredna gazdinstva.

Nenad-Bačanac
Nenad Bačanac

Sekretarijat za privredu Grada Beograda raspisao je poziv za dodelu podsticajnih sredstva za nabavku kvalitetnog priplodnog materijala ovaca i steonih junica. Opština Lazarevac ove godine je uspešna, preko 50 gazdinstava je ostvarilo podsticaje, podsetio je Bačanac i dodao da je prosek po gazdinstvu 300 hiljada a ukupna vrednost samo od stočarstva, koju će opština Lazarevac ostvariti je blizu 15 miliona dinara.

pšenica6

Gradska opština Lazarevac postigla je dogovor sa Stručnom savetodavnom službom Mladenovac koja će u narednom periodu imati direktnu komunikaciju sa Kancelarijom Gradske opštine Lazarevac kako bi se ubuduće otklonile sve poteškoće, rekao je Bačanac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA