Počele majske svečanosti u Lazarevcu

Manifestaciju ‘’Majski susreti“ svečano je otvorio zamenik predsednika opštine Miloje Živanović koji je pozdravio sve učesnike. Tokom tri dana na bini kod Rudarske česme predstaviće se preko 600 učesnika tradicionalne manifestacije koju organizuje Muzička škola ‘’Marko Tajčević’’ uz podršku GO Lazarevac, TO Lazarevac i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. Program se završava u ponedeljak 27. maja.

Veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, kulturno umetničkih društava i izvođača nastupiće pred lazarevačkom publikom na platou kod Rudarske česme. Svoje nastupe imaće i svi folklorni ansambli sa područja naše opštine ali i brojni gosti.

Zamenik predsednika opštine Miloje Živanović pozdravio je goste ali i sve učesnike tradicionalne manifestacije koja svake godine u naš grad dovede goste, kako iz zemlje tako i inostrantstva. On se zahvalio svima koji su deo organizacije manifestacije koja neguje tradiciju, pesmu i narodne igre.

Tokom tri dana na bini kod Rudarske česme svoje umeće u igri i pesmi imalo je priliku da predstavi preko 600 učesnika. Program će tokom tri festivalska dana trajati od 19 časova do 21 čas, a u okviru ‘’Majskih susreta’’ i ove godine centralno mesto zauzimaće predstavljanje dostignuća i talenta učenika i profesora muzičke škole ‘’Marko Tajčević’’.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Počele majske svečanosti u Lazarevcu

  • 25/05/2019 at 20:25
    Permalink

    a gde vam je snimak najmladjih,male balerine….

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA