Škola košarke KK Lazarevac daje sve bolje rezultate

Košarkaški klub Lazarevac postoji od 1995. godine i u sklopu kluba skoro 25 godina postoji škola košarke za decu od 5 do 12 godina. Polaznici škole košarke, ukupno šest sekcija, takmiče se u beogradskim ligama a mlađi pioniri 2006. godište igrali su sa vršnjacima iz najvećih klubova u zemlji. Prvenstvo je završeno a polaznici škole i dalje vredno treniraju, njih u avgustu očekuje odlazak na Taru na pripreme pred novu sezonu koja počinje u oktobru.

Škola košarke postoji četvrt veka a u poslednjih nekoliko godina postiže zapažene rezultate u beogradskim ligama takmičeći se sa renomiranim klubovima poput Crvene zvezde i Partizana. Škola košarke Košarkaškog kluba Lazarevac radi sa tri trenera a časovi se održavaju ponedeljkom, sredom i petkom u sali Osnovne škole „Knez Lazar“.

Trener u školi košarke i profesor fizičkog Čedomir Todorčević kaže da je najbolje početi treniranje košarke sa šest godina i apeluje na roditelje da svoju decu usmere ka sportu jer se često dešava da talentovana deca ne budu otkrivena na vreme.

U školi košarke već šest godina je trener Miloš Gerasimović. On nam otkriva da je cilj škole da deca imaju perspektivu igranja u seniorskoj ekipi.

Košarkaški klub Lazarevac ove godine imao je šest takmičarskih sekcija a mladi sportisti su ostavili odličan utisak, pa u klubu očekuju da će i naredna sezona, koja počinje u oktobru, biti u najmanju ruku podjednako uspešna.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA