KulturaPetrovac na MlaviVesti

9. GULINI DANI – Poseta direktora Austrijskog kulturnog foruma

U ponedeljak 19. marta 2018.godine, opštinu Petrovac na Mlavi posetio je direktor Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu Johanes Iršik (Johannes Irschik).

9. GULINI DANI

Uvaženog gosta dočekali su predsednik opštine Duško Nedinić, šef Kabineta predsednika Aleksandar Petrović, pomoćnik predsednika opštine Boris Gvozdić, direktor narodne biblioteke „Đura Jakšić“ Jadranka Grbinović, direktor Zavičajnog muzeja Žaklina Perić kao i Danijela Milojević ispred Kulturno-prosvetnog centra.

9. GULINI DANI

Tom prilikom uvaženi gost, posetio je prostorije biblioteke, muzeja kao i galeriju „Krug“. Vođeni su razgovori o unapređenju kulturne saradnje, a direktoru Foruma je prikazana i nedavno otvorena postavka Zavičajnog muzeja „110 godina pozorišnog života u Petrovcu na Mlavi“.

Nakon toga u galeriji „Krug“, otvorena je izložba „Gustav Klimt – preteča moderne“ u čast čuvenog austrijskog slikara Gustava Klimta, koja je realizovana u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom. Izložbu su otvorili predsednik opštine Duško Nedinić i direktor Foruma Johanes Iršik.

Ovo svojevrsno veče na kraju je upotpunilo i otvaranje devete glumačke smotre „Gulini dani“ koja će se održavati od 19. do 24. marta u sali Kulturno-prosvetnog centra „Petrovac na Mlavi“. Smotra je otvorena predstavom „Daj mi svoju ženu“ petrovačkog pozorišta „Bata Bulić“ a pre same predstave, prisutnima se obratio i predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić:

9. GULINI DANI

Svake godine proširujemo krug svojih prijatelja i to je glavni cilj kulture, da ruši fizičke granice i spaja ljude iz celog sveta. Biće mi drago ako vam boravak u našem gradu za vreme festivalskih večeri protekne prijatno i ostane u lepom sećanju – dodao je Nedinić.

Dragoljub Milosavljević – Gula, naš Petrovčanin , pozorišni glumac, koji je svoj talenat ostvario na scenama Novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, Beogradskog i Jugoslovenskog dramskog pozorišta, kao i brojnim ulogama na filmu i televizijskim serijama, živi svojim duhom kroz petrovačko pozorište i dalje.

Zato želim da večeras, u ovoj svečanoj prilici naglasim da uprava opštine Petrovac na Mlavi podržava težnju ove kulturne ustanove, da ona pre svega mora biti luka vaspitavanja mladih ljudi, rame uz rame sa ustanovama prosvete – dodao je Duško Nedinić.

Ovogodišnja smotra dobija na značaju jer petrovačko pozorište obeležava 110. godišnjicu, što ga svrstava u jedna od najstarijih amaterskih pozorišta u našoj zemlji. Tim povodom, u galeriji Zavičajnog muzeja u Petrovcu na Mlavi otvorena je izložba „110 godina pozorišnog života u Petrovcu na Mlavi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA