BeogradLajkovacVesti

Održana manifestacija „Pčelarska izložba i savetovanje 2018“ u Lajkovcu

“Pčelarska izložba i savetovanje 2018.“ naziv je manifestacije koja je po 12. put uspešno organizovalo  Društvo pčelara Lajkovac, u saradnji sa Opštinom Lajkovac, Turističkom organizacijom Lajkovac, Kulturnim centrom „Hadži Ruvim“ i Centrom za poljoprivredu Lajkovac.

Održana manifestacija „Pčelarska izložba i savetovanje 2018“ u Lajkovcu

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Andrija Živković, a osim lajkovačkih pčelara, učestvovaće gosti iz udruženja iz Valjeva, Lazarevca, Uba, Mionice, Obrenovca, Požege i drugih gradova.

Održana manifestacija „Pčelarska izložba i savetovanje 2018“ u Lajkovcu

Društvo pčelara Lajkovca i ove godine je uz podršku opštine Lajkovac organizovalo izložbu meda, proizvoda od meda i opreme za pčelarstvo. Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković koji je svečano otvorio izložbu, najavio je nastavak saradnje i kontinuiranu podršku opštine razvoju pčelarstva.

Održana manifestacija „Pčelarska izložba i savetovanje 2018“ u Lajkovcu
Andrija Živković

Mi smo ove godine povećali budžet za poljoprivredu sa 10 miliona na 16 miliona, to ćemo raditi i u narednim godinama i mene kao predsednika opštine posebno raduje komunikacija sa pčelarima u Lajkovcu jeste na veoma zavidnom nivou. Ja im želim u ovoj godini dobro vreme, pune košnice, dosta meda i da se broj pčelara iz godine u godinu u našoj opštini povećava – dodao je Andrija Živković.

Ovakav vid manifestacije od izuzetnog je značaja za promociju pčelarstva, pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo ali i za usavršavanje i razmenu mišljenja i iskustava pčelara iz lajkovačke, okolnih opština ali i cele Srbije.

I ovoga puta potvrđena je saradnja sa Savezom pčelarskih organizacija Srbije sa zajedničkim ciljem da sa proizvodom koji ima geografsko poreklo zajednički, na konkurentniji način nastupe na tržištu.

U Lajkovcu su organizovana i stručna predavanja za pčelare, u cilju usavršavanja proizvodnje meda, koji, kako kažu, ispunjava sve standarde svetskog tržišta. Ovoga puta predavanje je održao dr Goran Jevtić na temu “Poboljšanje pčelinje paše“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA